Ny Dan Andersson-led
Visst borde det finnas en Dan Andersson-led i Ludvika och Finnmarken? Vandrings- och cykelvägar och en digital karta där man kan hitta de spännande besöksmål som finns. Det tyckte Region Dalarna också och beviljade ett projekt som under 2021 ska arbeta med en förstudie. Projektet är ett samarbete mellan Brunnsviks folkhögskola, Ludvika bibliotek och Dan Andersson Sällskapet.
Projektet ska skapa exempel på hur det kan se ut och bjuda in andra litterära sällskap, föreningsgrupper, lärare och elever till diskussioner om hur en Dan Andersson-led skulle kunna användas i t ex kurser och undervisning.
Under Dan Andersson-veckan i början av augusti kommer man att fotografera och filma på flera olika platser. Materialet kommer att läggas upp digitalt så att det kan nås från Dan Andersson-sällskapets hemsida och kommunens hemsida för Dan Andersson-veckan.

Besök Dan Andersson-land!
Dan Andersson-land är en digital karta med besöksmål. Olika platser med anknytning till Dan Andersson, lyrik  och litteratur presenteras.
Kartan är ett samarbete mellan Ludvika bibliotek, Brunnsviks folkhögskola och Dan Andersson-sällskapet och görs med stöd av Region Dalarna.
Nya platser tillkommer och det kommer också länkar till sällskapets Youtube-kanal. Där kan du lyssna till en mängd inspelningar med olika artister.