google-site-verification: google1c1299dc9079e76f.html

AKTUELLA DAN ANDERSSON-PROGRAM

Missa inte tipsen på intressanta länkar, listade här under programmen.
 

Jojje Pettersson (Björnhyttans byalag mm) och Ylva Sellin Isaksson (ordförande för Dan Andersson Sällskapet) framför Dan Andersson Museum i Ludvika. Foto: sr.se Jojje Pettersson (Björnhyttans byalag mm) och Ylva Sellin Isaksson (ordförande för Dan Andersson Sällskapet) framför Dan Andersson Museum i Ludvika. Foto: sr.se

DAN ANDERSSON MUSEUM
Välkommen till museet, butiken och kontoret på Engelbrektsgatan 8 i Ludvika. Nya öppettider från september 2017: tisdag, torsdag och lördag kl 12-15. Entré till museilägenheten 1 trappa upp är 40 kr. Grupper bokas i förväg på 0240 - 100 16 eller danmuseet@gmail.com.

VARGEN

 • 30 november - Teater Halland, Varberg
 • 16 december - Musikhjälpen (Glasburen, Stadshotellet), Varberg

www.facebook.com/vargenmusic

HEIDI BAIER
 • 30 november - Restaurang Liljan, Borlänge
heidibaier.com


ANNACARI JADLING OHLSSON & STEFAN OHLSSON

 • 2 december - Gamla Elverket, Falun
       Värd: Elda med höns

www.facebook.com/annacariostefan

VANDRINGSMÄN
Billey Shamrock, Gunnar Ekman och Puch Magnus Olsson

 • 7 december - Rödhakens visvänner, Skara
 • 15 december - Enskede
 • 17 december - Smedjebacken
 • 24 februari 2018- Fruängsgården
billey.se
Foto: Per Ellström Foto: Per Ellström

JOHAN TAUBE

 • 14 december - SPF Heby 
 • 15 december - Syrenparken, Saltsjöbaden
 • 18 januari 2018 - Sikreno strand, Stocksund

www.johantaube.com

Konferensanläggningen Hjälmaregården i Läppe, Vingåkers kommun, Södermanland Konferensanläggningen Hjälmaregården i Läppe, Vingåkers kommun, Södermanland

FINNSAM:s vinterkonferens 

 • 9-11 mars 2018 - Läppe och Julita

Konferens om skogsfinnarna i Skandinavien, med aktuell forskning och pågående projekt inom FINNSAM, på Hjälmaregården i Läppe och med besök på Sveriges Lantbruksmuseum, Julita gård.
www.finnsam.org

Kultur i Tiomilaskogen

 • 26-28 juli 2018

Tiomilaskogen, eller Malungs Finnmark om man vill, är en sällan upptäckt avkrok i utkanten av världen, kanske för evigt dömd till oansenlighet. Men den gamla finnskogen har också kommit att bli, mot alla odds, ett centrum för kultur och varmhjärtade möten på gårdstun och logar i 15 finnmarksbyar. Kultur i Tiomilaskogen är konst, foto, musik, hantverk, loppisar och mat på Malungs Finnmark, i byarna mellan Malung och Hagfors.
www.kulturitiomilaskogen.se

Dan Andersson-veckan

28 juli - 5 augusti 2018

30-årsjubileum!
Nio kulturdagar i poetens anda och fotspår runt om i finnmarkens kulturmiljöer i Ludvika, södra Dalarna.
Vid frågor om Dan Andersson-veckan 2018, kontakta ansvarig programsamordnare, kultursekreterare Anna Silfverin på Ludvika kommun:
anna.silfverin@ludvika.se eller 0240-862 93.
För mer info: gå in på arrangemangets hemsida och/eller dess facebooksida: 

dananderssonveckan.com
www.facebook.com/dananderssonveckan

Välkommen till Skattlösberg och Skattlösbergs bygdegille
Här kan du läsa mer om byn Skattlösberg.
Du kan även läsa mer om Dan Andersson här,
eller söka information om bygdegillets aktiviteter.
www.skattlosberg.se

 

LÄNKAR

Runeberg är ett projekt som arbetar på frivillig grund med att skapa fria elektroniska utgåvor av klassisk nordisk litteratur och göra dem öppet tillgängliga över Internet. Dan Anderssons dikter var bland det första som Projekt Runeberg offentliggjorde på nätet. 
runeberg.org

Bokdatum
är en ny hemsida som samlar information om litterära evenemang runt om i Sverige. Det är en knutpunkt i kalenderform för författarbesök, releasefester för böcker, boksamtal, poesiuppläsningar, mässor, festivaler och allt annat som anknyter till litteraturämnet.
bokdatum.se

Dalalitteraturen är en hemsida med Dalarnas författare och litterära smultronställen, sammanställd av Länsbibliotek Dalarna.
dalalitteraturen.se

DELS är en ideell paraplyorganisation för svenska litterära sällskap, däribland Dan Andersson Sällskapet. DELS äger och ger ut kulturtidskriften Parnass. DELS arrangerar dessutom bla Litterära matinéer i ABF-huset på Sveavägen 41 i Stockholm. Där presenterar de deltagande sällskapen kontinuerligt sina författare och verksamheter.
dels.nu

Litteraturens Hus i Dalarna är en nystartad ideell förening som verkar för litteraturen som konstart, för dess utveckling och förnyelse. Den har som syfte att stärka litteraturens ställning och initiera debatt kring litteraturens frågor i vår tid. Litteraturens Hus i Dalarna är, än så länge, inget fysiskt hus. Föreningen ska verka i och för hela länet och får regionalt kulturstöd. Dan Andersson Sällskapet är medlem i Litteraturens Hus i Dalarna.
litteraturenshus.se

Nordvisa är ett forum för visintresserade människor i Norden. På hemsidan finns bla tips på nordiska visföreningar och visskolor. Nordvisa har även en bra lista på visfestivaler i Norden, däribland den årligen återkommande stora Dan Andersson-veckan: 9 kulturdagar i Ludvika och dess omgivande finnmarker. Dan Andersson Sällskapet är en av huvudarrangörerna i Dan Andersson-veckan och medlem i föreningen Nordvisa.
nordvisa.org

Riksförbundet Visan i Sverige är en riksorganisation öppen för alla ideella föreningar och verksamheter som arbetar med visa och/eller singer/songwriter. Riksförbundet Visan i Sverige ger bla ut den nordiska tidskriften Visor / Viser. En majoritet av landets visföreningar är medlemmar i Riksförbundet Visan i Sverige, däribland Dan Andersson Sällskapet.
visanisverige.se

Yrkestrubadurernas förening (YTF) har som syfte att tillvarata professionellt verksamma visartisters intressen, att främja den svenska visan, samt att bidra till att stärka ett folkligt kulturellt perspektiv.
ytf.se
 
FINNSAM (Finnbygder i samverkan) är en skogsfinsk nätverksorganisation vars syfte är att underlätta samarbete, forskning och samordning av aktiviteter för alla som är intresserade av skogsfinnarnas kultur och historia. Dan Andersson Sällskapet är medlem i FINNSAM.
finnsam.org

Ekomuseum Bergslagen är ett nätverk av cirka 60 olika platser att besöka, alla på temat industrihistoria. Det handlar om ett 20 mil långt område från Grangärde finnmark i Dalarna till Mälardalen i Västmanland. De flesta besöksmålen finns på samma plats i landskapet som när de en gång var i bruk. Platserna berättar idag om liv och arbete, teknik och bergsbruk i Bergslagen förr i tiden. Flera besöksmål / historiska miljöer i Ekomuseum Bergslagen har direkt anknytning till Dan Andersson, som Skattlösberg med Luossastugan, Bränntjärnstorpet, Mårtens och Kullens kyrkstigar samt Finngården Rikkenstorp.
ekomuseum.se

TIPSA OM DAN ANDERSSON-PROGRAM