PRISTAGARE UTSEDDA!

2015 års Dan Andersson-pris går till Björn Hedén och Marketta Franssila. Motiveringen lyder: Dan Andersson-priset 2015 tilldelas Björn Hedén och Marketta Franssila. För mångårigt och strävsamt arbete i sångens och visans tjänst. Att räkna upp allt de gjort, tillsammans och var för sig, skulle kräva en mindre avhandling. Vi nöjer oss att med stor värme och glädje få överräcka priset och ge dem den uppmärksamhet de förtjänar.

Det nyinstiftade (2014)  "Lilla Dan Andersson-priset" går i år till Jonas Pietikäinen. Juryns motivering lyder: Jonas Pietikäinen är född 1987 och uppvuxen i Kiruna. I Jonas sånger samsas glesbygd och storstad, hemlängtan och längtan bort, det förlorade och det vunna. Hans sånger famnar både det lilla och det stora, det personliga och det allmänmänskliga. En drömmande, men sympatiskt jordnära artist, med båda fötterna i orden.
Priset har som syfte att uppmuntra yngre konstnärer av olika slag som på något sätt verkar i Dans anda. Prissumman ställs till förfogande av ROOMI – Stiftelse.
ROOMI Stiftelsens ändamål är: - att stödja ungdomar och kultur bland annat i samarbete med Dan Andersson-sällskapet - att stödja hållbar utveckling inom matproduktion, bland annat produktutveckling inom bär- och fruktproduktion. - att verka filantropiskt både lokalt och globalt

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter