Vårträffen 14 till 16 maj!

Du som är medlem och vill delta på Vårträffen, glöm inte att anmäla dig senast den 24/4! Programmet ser ut som följer:
INBJUDAN TILL VÅRTRÄFF 2015!
Styrelsen för Dan Andersson-sällskapet inbjuder härmed till Vårträffen 2015. Denna äger rum på Grand Hotel i Ludvika Kristi Himmelsfärdshelgen, från torsdagen den 14 till lördagen den 16 maj.

Torsdag 14 maj
Från 12:00 Incheckning i receptionen på Grand Hotel, Eriksgatan 6.
18:00 Vi möts i Ulrika Kyrka i Ludvika för ett program med Heidi Baier, den första mottagaren av det Lilla Dan Andersson-priset som instiftades 2014.
20:30 Samling i lobbyn på Grand Hotel. Kvällskaffe med smörgåsar serveras. Detta ingår i Vårträffs-priset. Styrelsen hälsar er välkomna! Vi underhåller sedan varandra med sång, musik och diktläsning så länge vi orkar, en trappa upp i den lokal vi disponerar dessa dagar.

Fredag den 15 maj
08:00 Grands berömda frukost serveras. Detta år med Tina Nordström-profil. Läs mer om vad detta innebär längre ned!
10:00 Vi samlas på Lyvikens kyrkogård och lägger ner blommor och minns Dan Andersson, hans familj, Olle Svensson och Rolf A. Nilsson. Vi samåker dit och hem.
11:00 Öppet hus på museet Engelbrektsgatan 8. Medan det botaniseras bland böcker och skivor och tittas på utställningen sjungs det Dan Andersson i all anspråkslöshet. Av er medlemmar eller kanske av någon i styrelsen. Gitarren att låna finnes!
12:00 Lunch serveras i matsalen på Grand Hotel.
13:30 En kortare historisk vandring i makligt takt i Ludvika. Med guide.
15:00 Eftermiddagskaffe på Grand och ett program framfört av Roland Andréasson om och med berättande visor av olika diktare. Roland är en, numera pensionerad, halländsk journalist och författare av ett flertal böcker och har fått ett antal priser och stipendier för sina kulturella insatser.
18:00 Middag i matsalen på Grand.
19:30 Kathinka Lindhe framför Sorgeliga saker hände – Elvira Madigan, Sixten och mig.
Ett föredrag om dramat 1889 som skakade den lilla staden Kristianstad och resten av Sverige och Danmark. Det har beskrivits som den verkliga kärlekssagan, men den var ett enda stort svek.
Här beskriver jag händelserna ur den övergivna hustruns – min farmors mor Luitgard Sparres – perspektiv.
Kathinka har bland mycket annat sysslat med böcker, skrivit böcker och arbetat på Sveriges Radio samt jobbat med film. Just nu turnerar hon med det föredrag vi ska få ta del av.

Lördag den 16 maj
08:00 Vi möts till ännu en dignande Tina Nordström-frukost i matsalen.
09:30 Vi pratar om vad vi upplevt dessa dagar. Detta en trappa upp. Det vore också fint att stöta och blöta lite idéer för framtiden. Hur vi kan utveckla verksamheten och hålla Dan Anderssons minne levande i den nya, högst mediala tiden. Innan vi skiljs åt för lunch så sjunger vi lite. Eller läser! Scenen är fri!
12:00 Gemensam avskedslunch i matsalen.

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA ÖNSKAR STYRELSEN!

För att bli ett Best Breakfast hotell är det en rad punkter som ska gås igenom, allt ifrån Tinas recept och produkter till uppläggning och utbud på frukostbuffén. Vad vi serverar och hur vi serverar det är en viktig del i hela frukostupplevelsen och varje hotell utbildas individuellt av Tina och hennes team för att säkerställa en genomgående hög frukostkvalitet.

Etiketter: vårträff ludvika

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter